Bets maakt impact

Aanmoediger.
Luisteraar.
Raadgever.

Wat maakt je baan speciaal?

Samen met mijn collega’s mag ik de begeleiding doen van medewerkers waar het even niet zo goed mee gaat. We staan ze bij in een tijd die ze als onzeker en kwetsbaar ervaren. Vanuit mijn rol als verzuimprocesbegeleider geef ik ze de nodige persoonlijke aandacht. Ik neem ze mee in de wettelijke kant van het verhaal en help ze bij de processen waarmee ze geconfronteerd worden. Elke medewerker is uniek, dus geldt hetzelfde voor mijn werk. Iedere dag weer anders!

De samenwerking met mijn collega’s van de Dienst P&O is open en eerlijk. Het is heel normaal dat je even bij elkaar binnenloopt met een vraag. Ja, het voelt vertrouwd. Hoe fijn is dat. Deze open samenwerking nodigt uit tot creativiteit en het maakt dat we geïnteresseerd zijn in elkaars werkzaamheden. Zo komen we samen steeds tot een goed en doordacht resultaat.

 

Waar ben je trots op?

Als ik aan het einde van de dag – op de fiets naar huis – bedenk dat ik een positieve invloed heb gehad; zowel op de medewerkers die ik begeleid als op de collega’s in ons team. Nu ik wat ouder word, vind ik het steeds belangrijker dat ik een waardevolle collega ben én blijf. Fontys heeft regelingen die me hierbij helpen. Hier maak ik graag gebruik van, bijvoorbeeld met de mogelijkheden voor professionalisering. Mijn Duurzaam Inzetbaarheidsuren zet ik in voor Humanitas. Via hen geef ik Nederlandse les aan immigranten.

Hoe maak je het verschil voor medewerkers?

Met een positieve en geïnteresseerde houding probeer ik ze zo goed en eerlijk mogelijk te helpen en te adviseren. Als iemand me na een verzuimperiode bedankt voor de begeleiding en daarbij – met knipoog – vertelt dat hij me liever nooit meer ziet; dat natuurlijk hilarisch en tegelijkertijd een mooi compliment. Naast degenen die ik begeleid probeer ik ook voor anderen van betekenis te zijn. Een beetje oprechte aandacht voor de mensen om je heen kost niets en maakt écht het verschil.

 

Wat is de kern van de boodschap die je wilt overbrengen?

Zorg dat je goed in balans bent en blijft, in je werk en in je privéleven. Dat is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid, maar weet dat Fontys voldoende handvatten biedt om je hierbij te helpen. Daarnaast vind ik het geweldig dat Fontys haar medewerkers in de gelegenheid stelt iets bij te dragen aan de maatschappij. Mij geeft het zoveel voldoening. Daarom stimuleer ik mijn collega’s om dit ook te doen. Het heeft echt een positieve weerslag op mijn werkgeluk. En dat gun ik iedereen.

Meer verhalen

"Door ieders talent in te zetten in het team komen we niet alleen dichter bij onze ambities, maar staan onze mensen ook echt in hun kracht. Dat is toch het mooiste resultaat wat je kunt behalen?"

Floor maakt impact

"Ik zorg ervoor dat de juiste mensen op de juist plek staan en duurzaam ingezet kunnen worden binnen onze organisatie, zodat onze studenten het beste onderwijs kunnen genieten."

Michelle maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Marketingcommunicatie medewerker

Eindhoven |

32 - 40 uur

Marketing- & Communicatiemedewerker

Tilburg |

36 - 40 uur

Medewerker Fontys Operations Center (NOC/SOC)

Eindhoven |

32 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Tilburg |

40 uur

Laatste nieuws

Ronald Philipsen benoemd als directeur dienst Marketing en Communicatie
SPECO-alumni winnen Cannes Lion, ‘Oscar voor creativiteit’
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs