Bets maakt impact

Luisteraar.
Aanmoediger.
Raadgever.

Wat maakt je baan speciaal?

Samen met mijn collega’s mag ik de begeleiding doen van medewerkers waar het even niet zo goed mee gaat. We staan ze bij in een tijd die ze als onzeker en kwetsbaar ervaren. Vanuit mijn rol als verzuimprocesbegeleider geef ik ze de nodige persoonlijke aandacht. Ik neem ze mee in de wettelijke kant van het verhaal en help ze bij de processen waarmee ze geconfronteerd worden. Elke medewerker is uniek, dus geldt hetzelfde voor mijn werk. Iedere dag weer anders!

De samenwerking met mijn collega’s van de Dienst P&O is open en eerlijk. Het is heel normaal dat je even bij elkaar binnenloopt met een vraag. Ja, het voelt vertrouwd. Hoe fijn is dat. Deze open samenwerking nodigt uit tot creativiteit en het maakt dat we geïnteresseerd zijn in elkaars werkzaamheden. Zo komen we samen steeds tot een goed en doordacht resultaat.

 

Waar ben je trots op?

Als ik aan het einde van de dag – op de fiets naar huis – bedenk dat ik een positieve invloed heb gehad; zowel op de medewerkers die ik begeleid als op de collega’s in ons team. Nu ik wat ouder word, vind ik het steeds belangrijker dat ik een waardevolle collega ben én blijf. Fontys heeft regelingen die me hierbij helpen. Hier maak ik graag gebruik van, bijvoorbeeld met de mogelijkheden voor professionalisering. Mijn Duurzaam Inzetbaarheidsuren zet ik in voor Humanitas. Via hen geef ik Nederlandse les aan immigranten.

Hoe maak je het verschil voor medewerkers?

Met een positieve en geïnteresseerde houding probeer ik ze zo goed en eerlijk mogelijk te helpen en te adviseren. Als iemand me na een verzuimperiode bedankt voor de begeleiding en daarbij – met knipoog – vertelt dat hij me liever nooit meer ziet; dat natuurlijk hilarisch en tegelijkertijd een mooi compliment. Naast degenen die ik begeleid probeer ik ook voor anderen van betekenis te zijn. Een beetje oprechte aandacht voor de mensen om je heen kost niets en maakt écht het verschil.

 

Wat is de kern van de boodschap die je wilt overbrengen?

Zorg dat je goed in balans bent en blijft, in je werk en in je privéleven. Dat is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid, maar weet dat Fontys voldoende handvatten biedt om je hierbij te helpen. Daarnaast vind ik het geweldig dat Fontys haar medewerkers in de gelegenheid stelt iets bij te dragen aan de maatschappij. Mij geeft het zoveel voldoening. Daarom stimuleer ik mijn collega’s om dit ook te doen. Het heeft echt een positieve weerslag op mijn werkgeluk. En dat gun ik iedereen.

Meer verhalen

"Betrokken en enthousiast stimuleer ik studenten om het beste uit zichzelf te halen. Met alle studenten bouw ik een persoonlijke band op. Ze vertrouwen hun verhalen aan me toe. Hierdoor kan ik voor hen het verschil maken en laat ik ze opbloeien!"

Mathijs maakt impact

"Als docent en coach kijk ik ook naar de mens achter de student!"

Tim maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Beleidsmedewerker Kwaliteitszorg Onderzoek

Eindhoven |

32 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Eindhoven |

32 uur

Manager Team HR Business Partners

Eindhoven |

36 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Eindhoven |

32 - 40 uur

Laatste nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.