Tanja maakt impact

Aanjager.
Bewustmaker.
Veranderaar.

Hoe ben jij van betekenis voor Fontys?

Als mobiliteitsadviseur bij de dienst Huisvesting & Facilitaire zaken streef ik naar een veilige en duurzame bereikbaarheid van de verschillende Fontys locaties. Ik verrijk de organisatie door mobilteit trends, ontwikkelingen en innovatie ideeën om te zetten naar concrete projecten en verbeteringen voor Fontys. Zo ben ik een van de aanjagers van het e-deelautosysteem dat momenteel Fontysbreed wordt ingezet.

 

Wat houdt het e-deelautosysteem in en wat heb jij in de uitrol betekend?

Dit zijn elektrische deelauto’s waar Fontys-medewerkers gebruik van kunnen maken om bijvoorbeeld naar afspraken bij stageadressen te rijden, of voor ritten tussen de campuslocaties. Op verschillende Fontys-campussen zijn parkeerplekken met laadpalen verschenen en zijn de auto’s sinds kort in gebruik. Het e-deelautosysteem helpt medewerkers een nieuw reispatroon te ontwikkelen in hun woon-werkverkeer en past perfect binnen de wens van Fontys om mobiliteit te verduurzamen. Immers stimuleert de e-deelauto medewerkers ook om met de fiets of het OV naar Fontys te komen. Na een succesvolle pilot ben ik onderdeel geweest van het aanbestedingsteam. Op dit moment vervul ik de rol van contractmanager en focus ik me op de verdere implementatie van het systeem.

Wat heeft de e-deelauto tot nu toe binnen Fontys teweeggebracht?

De inzet van de e-deelauto heeft intern een veranderd denken over mobiliteit, flexibiliteit en keuzevrijheid rondom zakelijk verkeer teweeggebracht. Door de inspanningen van de afgelopen jaren rondom mobiliteit ten aanzien van faciliteiten, arbeidsvoorwaarden en cultuur, zien we een blijvende trend van veranderend reisgedrag dat duurzamer, schoner en gezonder is. Het edeelautosysteem draagt daaraan bij. De cijfers tonen aan dat Fontys-medewerkers vaker met de fiets naar hun werk komen. Dit resulteert niet alleen in minder CO2 uitstoot, maar zorgt tegelijk voor vitalere medewerkers.

 

Op welke manieren maakt Fontys met de e-deelauto nog meer impact?

Naast alle voordelen op het gebied van vitaliteit en milieu, draagt de komst van de e-deelauto bij aan het wendbaar maken van onze organisatie en aantrekkelijk werkgeverschap voor Fontys. Ik zou het fantastisch vinden als de introductie van de e-deelauto ook het anders denken over het privé reisgedrag van personeel aanwakkert! Tot slot denk ik dat we als onderwijsinstelling door de inzet van duurzame mobiliteit het goede voorbeeld geven aan studenten. Zo creëren we bewustwording onder de jongere generatie, en zorgen we samen voor een schonere wereld.

Meer verhalen

"Ik zie mezelf als een uithangbord van het beroep leraar. Er is een lerarentekort en daar snap ik niks van, want het is de mooiste baan op aarde."

Farouk maakt impact

"Ik vind het geweldig dat Fontys haar medewerkers in de gelegenheid stelt iets bij te dragen aan de maatschappij. Mij geeft het zoveel voldoening. Daarom stimuleer ik mijn collega’s om dit ook te doen."

Bets maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Marketingcommunicatie medewerker

Eindhoven |

32 - 40 uur

Marketing- & Communicatiemedewerker

Tilburg |

36 - 40 uur

Medewerker Fontys Operations Center (NOC/SOC)

Eindhoven |

32 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Tilburg |

40 uur

Laatste nieuws

Ronald Philipsen benoemd als directeur dienst Marketing en Communicatie
SPECO-alumni winnen Cannes Lion, ‘Oscar voor creativiteit’
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs