Jenny maakt impact

Rolmodel.
Uitdager.
Verbinder.

Wat is jouw belangrijkste doel binnen Fontys?

Samen met mijn collega’s bied ik studenten een topervaring en zorg ik dat zij het verschil gaan maken in de wereld. In het eerste jaar komen de studenten twijfelend en voorzichtig binnen. Het is geweldig om ze te zien groeien en na vier jaar met hun diploma op het podium te zien staan. Ze zijn klaar voor de industrie. Dat is zo tof om te zien! Dat ze zich in vier jaar ontwikkelen tot een professional is echt een prestatie. Die prestatie behalen ze dankzij ons onderwijs, persoonlijke coaching en onze projecten.

 

Hoe zorg je dat ze op dat podium komen te staan?

Voor mij draait alles om de student. Je kunt pas gaan bouwen als je een student écht kent. Verbinding maken is dus heel belangrijk en ik vind dat we daar bij Fontys Engineering supergoed in zijn. Van onze studenten krijgen we regelmatig terug dat we makkelijk benaderbaar zijn. Dat we goed kijken naar de groeimogelijkheden van studenten en dat we ze helpen in hun persoonlijke zoektocht: waar doen zij het allemaal voor? En wat hebben ze nodig om op dat eindpunt te komen? Studenten zeggen dat ze zich bij ons thuis voelen en dat vind ik echt heel mooi!

Hoe bereid je de studenten voor op hun toekomst na Fontys?

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken. Engineering is er niet alleen om problemen op te lossen, maar ook om de wereld te verbeteren. Je kunt het bijvoorbeeld ter ondersteuning gebruiken voor sociale en maatschappelijke thema’s. Zo heb ik een project georganiseerd waarin studenten technische onderdelen bouwden, die je laten ervaren hoe het is om een handicap te hebben of op een andere manier buiten de norm te vallen. Dit project wordt onderdeel van een belevingsworkshop voor professionals en gaan we inzetten ter bewustwording van het onderwerp inclusie. Het is goed om studenten op deze manier uit te dagen. Ga niet altijd voor de makkelijkste weg. Probeer te innoveren en denk out-of-the-box. Dan kun je de mooiste dingen bereiken! Fontys geeft me alle ruimte om die uitdaging samen met mijn studenten aan te gaan. Dit helpt ons ook om ons onderwijs te optimaliseren.

 

Wat is jouw persoonlijke impact binnen Fontys én voor engineering?

Ik ben van mening dat de professionals binnen engineering een meer representatieve afspiegeling van de maatschappij mogen zijn. Onderzoek bevestigt dat diversiteit binnen teams tot betere technologische ontwikkeling leidt. Zelf ben ik een voorvechter van meer vrouwen in het vakgebied. Het aandeel vrouwen dat doceert in technische vakken is nog best beperkt. Als rolmodel kan ik de belangrijke boodschap afgeven aan studenten dat dit een plek is waar iedereen thuis kan horen. Engineering is mooi, breed en je kunt er zoveel mee. Er is altijd een richting die past bij jouw passie.

Meer verhalen

"In ons werkveld ontstaan allerlei nieuwe onderwijsconcepten, vervolgens ontstaat er schuring bij de docenten die deze nieuwe vormen moeten gaan verzorgen. Dat vraagt om een wijziging van hoe we hen moeten opleiden."

Martin maakt impact

"Als je ambities hebt, biedt Fontys mogelijkheden. Zie je kansen, dan geeft Fontys je het vertrouwen en de vrijheid om ze te grijpen."

Joke maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Docent / Coach Commerciële Economie

Tilburg |

32 - 39 uur

Docenten Engineering

Eindhoven |

20 - 40 uur

Uitdager New Gen ICT & Technology

Eindhoven |

24 - 40 uur

Uitdager New Gen ICT & Technology

Tilburg |

24 - 40 uur

Laatste nieuws

Opleiding van de toekomst: Zorg en Technologie bij Fontys
Onderwijs Noorwegen: veel naar buiten en elk kind doet mee
Johan Cruyff Academy-student Eef Kerkhof wint SPECO-award