Shane maakt impact

Boegbeeld.
Mentor.
Netwerkkoning.

Wat beteken jij voor Fontys?

Ik heb Fontys Consultancy opgericht, de brug tussen Fontys-studenten en de High Tech Campus. Hier helpen studenten startups op de slimste vierkante meters van Europa met concrete opdrachten. Op het moment onderzoekt een groepje studenten bijvoorbeeld de knelpunten binnen de toeleveringsketen van een product. Bij andere bedrijven doen studenten marktonderzoek of denken ze mee over marketingstrategie. Mijn rol is om studenten te helpen groeien, en eraan bij te dragen dat startups een succes worden.

 

Hoe ziet de dynamiek tussen jou, de studenten en de bedrijven eruit?

Wij vormen een driehoek die voortdurend met elkaar in verbinding staat. We werken samen als een team en leren allemaal van elkaar. Zo bekijken studenten vraagstukken met een frisse blik en brengen ze nieuwe kennis mee waar bedrijven iets aan hebben. Op mijn beurt helpen studenten mij om in deze veranderende wereld mee te gaan met technologische ontwikkelingen. Aan mij de eer om dat team te managen, en nieuwe manieren aan te jagen om samen impact te maken.

Wat beteken jij voor je studenten? 

Als mentor geef ik studenten het zelfvertrouwen om moedige stappen te zetten, zodat zij echt iets kunnen betekenen voor de samenleving. Dit doe ik door ze uit hun comfort zone te halen en ze uit te dagen om de lat hoog te leggen. Hierdoor ontdekken studenten aspecten van zichzelf waarvan ze niet wisten dat ze bestonden. Met als gevolg dat ze vol zelfvertrouwen terugblikken op wat ze hebben neergezet. Het is te gek om mensen hierdoor te zien groeien. Daarnaast help ik studenten bij het opbouwen van een netwerk. Alle contacten die zij binnen de High Tech Campus opdoen, kunnen nu en in de toekomst heel nuttig zijn. Het ligt vaak niet binnen hun comfort zone om wildvreemden aan te spreken. Door studenten te koppelen aan partijen die interessant kunnen zijn, geef ik ze een duwtje in de rug. Als ze de smaak eenmaal te pakken hebben, lopen ze op eigen initiatief binnen bij bedrijven om te vragen of ze iets voor ze kunnen betekenen. Dat is fantastisch om te zien.

 

Wat maakt je werk zo interessant?

Dat studenten in korte tijd echt van toegevoegde waarde zijn voor een bedrijf. Dit is geen school, dit is de echte wereld. Een wereld waarin mijn studenten verdomd goed functioneren en het is geweldig om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Ik krijg vaak van bedrijven te horen: ‘Shane, jouw studenten zijn goed.’ Natuurlijk ben ik dan trots. Ik ben hier om studenten verder te brengen en van waarde te zijn voor het bedrijfsleven. Ik lever professionals af die vol zelfvertrouwen het werkveld intreden. Dat is de reden waarom ik dit werk doe. Ik haal er veel voldoening uit.

Meer verhalen

"Door de inzet van duurzame mobiliteit geven we het goede voorbeeld aan studenten. Zo creëren we bewustwording onder de jongere generatie en zorgen we samen voor een schonere wereld."

Tanja maakt impact

"Door medewerkers te helpen hun zaken goed te regelen, zijn zij tot het laatste moment in staat om een essentiële bijdrage te leveren aan ons onderwijs en de maatschappij."

Pepijn maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Lerarenopleider met expertise Natuurkunde

Tilburg |

20 - 40 uur

Aspirant Docent Beeldend Vormen

Sittard |

8 uur

Lerarenopleider Nederlands

Sittard |

40 uur

Uitdager New Gen ICT & Business

Tilburg |

24 - 40 uur

Laatste nieuws

SPECO-alumni winnen Cannes Lion, ‘Oscar voor creativiteit’
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs