Jeroen maakt impact

Artiest.
Coach.
Innovator.

Wat breng jij teweeg bij Fontys?

Inspireren is mijn kerntaak, oftewel: studenten warm maken voor het vak. Daarvoor kruip ik als docent in de artiestenrol. Lesgeven is namelijk net als optreden. Het gaat niet alleen over wát je brengt, maar ook enorm over hóe je het brengt. Op het moment dat je dat bevlogen doet, ontstaat er interactie en een bepaalde dynamiek waardoor dingen beter blijven hangen bij de student. En als je dan van je publiek precies díe energie terugkrijgt die je erin steekt; geloof me, dat is ongekend.

 

Hoe ziet het leven van een Fontys artiest eruit?

Deze artiest maakt zich op voor het Fontys van de toekomst, en neemt daarin steeds meer een coachende rol aan. Het klassieke beeld waarin ik de student vertel hoe de dingen werken, raakt achterhaald. Dit betekent dat studenten vooral zelf actie ondernemen en hun plan uitstippelen, terwijl ik meer een sparringpartner voor ze ben geworden. Hoe beter een student met een docent kan brainstormen alsof het zijn collega is, hoe meer het voor het ‘echie’ voelt, en hoe meer impact je allebei kunt maken.

7227

Hoe zorg je tegelijk voor toekomstbestendig onderwijs?

Door voortdurend vooruit te kijken naar de veranderende behoefte van het werkveld, de eisen die dat aan onze studenten stelt, en hoe we daarop ons onderwijs kunnen afstemmen. Zo is het werkveld bijvoorbeeld altijd afhankelijk geweest van vaste periodes waarin stage en afstuderen op de rol stonden. Dat matcht niet met hun workflow die veel meer ad hoc is. Op dit moment draait er een pilot rond het afstudeerjaar die ik mede ontwikkeld heb: Een groep studenten gaat in een vrije vorm richting de eindstreep van hun studie. Hierdoor bewegen ze veel flexibeler mee met het werkveld.

 

Hoe beweeg jij zelf binnen dat werkveld?

Ik ben continu bezig om opdrachten uit de praktijk binnen te halen, zodat studenten zich vanaf dag 1 in het werkveld begeven. Hiervoor kom ik bij alle mogelijke bedrijven over de vloer om informatie op te halen en ideeën op te doen. Doordat ik hier middenin sta, ben ik meer up-to-date dan ooit. Ik had al een groot netwerk, maar sinds ik in het onderwijs werk, is dit meer en meer gegroeid.

 

Meer verhalen

"We willen als hogeschool het goede voorbeeld geven aan onze studenten, medewerkers en anderen om een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor volgende generaties."

Jeroen maakt impact

"Dit is geen school, dit is de echte wereld. Een wereld waarin mijn studenten verdomd goed functioneren en het is geweldig om daar een bijdrage aan te kunnen leveren."

Shane maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Uitdager New Gen ICT & Infrastructure

Eindhoven |

24 - 40 uur

Uitdager New Gen Cyber Security

Eindhoven |

24 - 40 uur

Docent Industriële Automatisering – Elektronica

Eindhoven |

32 - 40 uur

Laatste nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.