Pepijn maakt impact

Bemiddelaar.
Kennisdeler.
Raadgever.

Op welke manier verrijk jij Fontys?

Ik ben adviseur P&O binnen het Expertisecentrum van Fontys en help medewerkers op weg naar de eindstreep van hun carrière. Ook adviseer ik ze over de mogelijkheden om zo lang mogelijk in goede gezondheid, productief en met plezier te kunnen blijven werken. Kortom, ik begeleid collega’s op het gebied van pensioen en promoot daarbij duurzame inzetbaarheid.

 

Hoe ziet deze begeleiding eruit?

Ieder persoon is anders en elke loopbaan ziet er anders uit. De ene keer wordt een medewerker op verzoek van de leidinggevende of consultant naar mij doorverwezen. De andere keer gebeurt het andersom. Ik zal een voorbeeld geven: Een medewerker -laten we hem voor het gemak ‘Jan’ noemen- werkt al 15 jaar bij Fontys. Jan is 64 en denkt erover na om eerder met pensioen te gaan, omdat hij uitkijkt naar meer vrije tijd. Zijn vrouw is namelijk hulpbehoevend, en dat vergt veel inspanning naast zijn fulltime baan als docent. Jan is benieuwd wat de gevolgen zijn van vervroegd pensioen. De stap om hierover met zijn leidinggevende te praten vindt hij nog wat groot.  

 

En dus klopt Jan bij jou aan.

Inderdaad. Om te beginnen zetten we zijn wensen op een rijtje. Al gauw komt naar voren dat Jan nog steeds met veel plezier voor de klas staat en het lesgeven best zal gaan missen. Ik wijs hem op de optie deeltijdpensioen. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld een dag minder gaan werken en tegelijk zijn pensioen alvast voor een deel in laten gaan. Tot in detail leg ik Jan uit wat de regeling voor zijn financiële situatie betekent. Omdat hij graag meer voor zijn vrouw wil zorgen, raad ik hem aan om zijn DI-uren te benutten in de vorm van mantelzorg. Dit draagt eraan bij dat Jans werk en privéleven beter in balans raken.

 

Hoe eindigt jullie gesprek?

Ik adviseer Jan om ook eens om de tafel te gaan met zijn leidinggevende of met de P&O consultant van zijn Fontys-instituut, om de mogelijkheden van minder werken in zijn huidige functie te bespreken. Jan staat daar positief tegenover. Enkele weken later laat hij me per mail weten dat ons gesprek een ware eyeopener voor hem is geweest. Samen met zijn leidinggevende is hij tot een mooie oplossing gekomen. “Het voelt goed om mijn eigen richting te kunnen bepalen,” schreef hij. Met een voldaan gevoel mail ik Jan terug dat hij me weet te vinden als ik hem nog ergens bij kan helpen.

 

Hoe ben jij met dit alles van betekenis voor de maatschappij?

Door medewerkers te helpen hun zaken goed te regelen, zijn zij tot het laatste moment in staat om een essentiële bijdrage leveren aan ons onderwijs, en studenten te ontwikkelen tot waardevolle professionals voor de maatschappij.

Meer verhalen

"Het is fantastisch als ik eraan bij kan dragen dat iemands laatste twijfels als sneeuw voor de zon verdwijnen, waardoor hij of zij de juiste studiekeuze maakt."

Latoya maakt impact

"Het mooie van mijn werk is dat het een tastbaar resultaat oplevert; na afloop kun je er gewoon doorheen lopen! Er zijn ruimtes waarin je voorheen een kanon kon afschieten, en nu bruist het er de hele dag."

Remco maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Marketingcommunicatie medewerker

Eindhoven |

32 - 40 uur

Marketing- & Communicatiemedewerker

Tilburg |

36 - 40 uur

Medewerker Fontys Operations Center (NOC/SOC)

Eindhoven |

32 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Tilburg |

40 uur

Laatste nieuws

SPECO-alumni winnen Cannes Lion, ‘Oscar voor creativiteit’
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs