Pepijn maakt impact

Bemiddelaar.
Kennisdeler.
Raadgever.

Op welke manier verrijk jij Fontys?

Ik ben adviseur P&O binnen het Expertisecentrum van Fontys en help medewerkers op weg naar de eindstreep van hun carrière. Ook adviseer ik ze over de mogelijkheden om zo lang mogelijk in goede gezondheid, productief en met plezier te kunnen blijven werken. Kortom, ik begeleid collega’s op het gebied van pensioen en promoot daarbij duurzame inzetbaarheid.

 

Hoe ziet deze begeleiding eruit?

Ieder persoon is anders en elke loopbaan ziet er anders uit. De ene keer wordt een medewerker op verzoek van de leidinggevende of consultant naar mij doorverwezen. De andere keer gebeurt het andersom. Ik zal een voorbeeld geven: Een medewerker -laten we hem voor het gemak ‘Jan’ noemen- werkt al 15 jaar bij Fontys. Jan is 64 en denkt erover na om eerder met pensioen te gaan, omdat hij uitkijkt naar meer vrije tijd. Zijn vrouw is namelijk hulpbehoevend, en dat vergt veel inspanning naast zijn fulltime baan als docent. Jan is benieuwd wat de gevolgen zijn van vervroegd pensioen. De stap om hierover met zijn leidinggevende te praten vindt hij nog wat groot.  

 

En dus klopt Jan bij jou aan.

Inderdaad. Om te beginnen zetten we zijn wensen op een rijtje. Al gauw komt naar voren dat Jan nog steeds met veel plezier voor de klas staat en het lesgeven best zal gaan missen. Ik wijs hem op de optie deeltijdpensioen. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld een dag minder gaan werken en tegelijk zijn pensioen alvast voor een deel in laten gaan. Tot in detail leg ik Jan uit wat de regeling voor zijn financiële situatie betekent. Omdat hij graag meer voor zijn vrouw wil zorgen, raad ik hem aan om zijn DI-uren te benutten in de vorm van mantelzorg. Dit draagt eraan bij dat Jans werk en privéleven beter in balans raken.

 

Hoe eindigt jullie gesprek?

Ik adviseer Jan om ook eens om de tafel te gaan met zijn leidinggevende of met de P&O consultant van zijn Fontys-instituut, om de mogelijkheden van minder werken in zijn huidige functie te bespreken. Jan staat daar positief tegenover. Enkele weken later laat hij me per mail weten dat ons gesprek een ware eyeopener voor hem is geweest. Samen met zijn leidinggevende is hij tot een mooie oplossing gekomen. “Het voelt goed om mijn eigen richting te kunnen bepalen,” schreef hij. Met een voldaan gevoel mail ik Jan terug dat hij me weet te vinden als ik hem nog ergens bij kan helpen.

 

Hoe ben jij met dit alles van betekenis voor de maatschappij?

Door medewerkers te helpen hun zaken goed te regelen, zijn zij tot het laatste moment in staat om een essentiële bijdrage leveren aan ons onderwijs, en studenten te ontwikkelen tot waardevolle professionals voor de maatschappij.

Meer verhalen

"We willen als hogeschool het goede voorbeeld geven aan onze studenten, medewerkers en anderen om een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor volgende generaties."

Jeroen maakt impact

"Het allerspannendst vind ik hoe de studenten straks gaan reageren, en of de oriëntatiepropedeuse ze ook daadwerkelijk gaat helpen bij het maken van de juiste studiekeuze."

Sabine maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Data Steward

Eindhoven |

32 - 40 uur

Onderwijskundig Kwaliteitsmedewerker

Tilburg |

12 uur

Informatiemanager

Eindhoven |

40 uur

Teamleider Onderwijsadministratie

Eindhoven |

32 - 40 uur

Laatste nieuws

Fontys presenteert visie op internationalisering / Fontys presents vision of internationalisation
‘Het taalprobleem is véél groter dan gedacht’
Kunst, design en AI – hoe kijken we daar tegenaan?

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.