Jeroen maakt impact

Impactmaker.
Initiatiefnemer.
Toekomstbouwer.

Hoe zorg jij ervoor dat Fontys voorbereid is op de toekomst? 

Als Projectleider Huisvesting bij de dienst Huisvesting & Facilitaire zaken zorg ik ervoor dat de locaties van Fontys klaar zijn voor de leer- en werkrealiteit van (over)morgen. Een groot project dat ik onlangs begeleid heb, is de circulaire ontmanteling van gebouw R1 op de Fontys campus aan de Rachelsmolen in Eindhoven. Dit gebouw maakt plaats voor de nieuwe leer- en werkomgeving van vijf opleidingsinstituten.

 

Hoe heb jij impact gemaakt met dit project?

Op mijn initiatief is ervoor gekozen om niet op de traditionele manier te slopen, maar R1 circulair te ontmantelen. Dit betekent dat de materialen uit het gebouw zodanig gedemonteerd worden dat de grondstoffen die vrijkomen, weer in andere projecten kunnen worden toegepast. Dankzij mijn enthousiasme en een helder plan van aanpak, heb ik van het MT een ‘go’ gekregen om de plannen waar te maken. Ik heb de ontmanteling van A tot Z geregisseerd. Zo was ik onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van het plan van aanpak, het opstellen van directieraming en planning, het maken en bewaken van afspraken met de uitvoerende partijen, het borgen van de naleving van wet- en regelgeving, het aansturen van het projectteam en het leiden van bouwvergaderingen.

Wat heeft deze duurzame manier van slopen concreet opgeleverd? 

We hebben het over de ontmanteling van een gebouw van 36 duizend vierkante meter vloeroppervlak. Maar liefst 40 duizend ton betonpuin is hergebruikt om nieuw beton van te maken. Ramen, deuren, kozijnen, koelinstallaties, luchtbehandelingskasten, plafondplaten; zoveel mogelijk krijgt een tweede leven, zowel binnen als buiten Fontys. Verschillende technische onderdelen worden gebruikt in Fontys gebouwen.

 

Wat brengt dit project teweeg binnen de maatschappij?

Door de circulaire ontmanteling van R1 draagt Fontys bij aan een duurzame toekomst. We willen als hogeschool het goede voorbeeld geven aan onze studenten en medewerkers, en een voorbeeld zijn voor anderen maar ook een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor volgende generaties. Bovendien deden we iets dat nog niet eerder op zo’n grote schaal in Nederland had plaatsgevonden. Dit project heeft niet alleen de nodige media-aandacht gekregen, maar is tevens een voorbeeld voor andere partijen die ook actief met circulair slopen aan de slag willen gaan. Ik word aan alle kanten gevraagd om mijn ervaring te delen. Geweldig toch?!

Meer verhalen

"Dit is geen school, dit is de echte wereld. Een wereld waarin mijn studenten verdomd goed functioneren en het is geweldig om daar een bijdrage aan te kunnen leveren."

Shane maakt impact

"Inspireren is mijn kerntaak, oftewel: studenten warm maken voor het vak. Daarvoor kruip ik als docent in de artiestenrol. Lesgeven is namelijk net als optreden."

Jeroen maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Marketingcommunicatie medewerker

Eindhoven |

32 - 40 uur

Marketing- & Communicatiemedewerker

Tilburg |

36 - 40 uur

Medewerker Fontys Operations Center (NOC/SOC)

Eindhoven |

32 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Tilburg |

40 uur

Laatste nieuws

SPECO-alumni winnen Cannes Lion, ‘Oscar voor creativiteit’
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs