Marjolein maakt impact

Impactmaker.
Successendeler.
Verhalenvanger.

Hoe maak jij jezelf onmisbaar bij Fontys?

Ik ben Consultant Marketing & Communicatie bij Fontys Hogeschool Economie & Communicatie. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor het externe netwerk van ons 12 opleidingen tellende instituut. Vanuit Marketing & Communicatie ondersteun ik de relatiemanager en lever ik een bijdrage aan het onderhouden van de huidige relaties en het leggen van nieuwe contacten met het werkveld. Door mijn inzet maken studenten kennis met een breed scala aan toporganisaties die hen voorbereiden op de beroepspraktijk. Tegelijk profiteren deze bedrijven van de frisse blikken van onze studenten, en vergroten zij hun exposure en naamsbekendheid onder duizenden toekomstige professionals.

 

Heb je daar een voorbeeld van?

Een belangrijke partner van Fontys is Markteffect, een full-service marktonderzoeksbureau. Fontys en Markteffect hebben een samenwerking waarmee het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar worden gebracht door middel van bijvoorbeeld gastcolleges, stages en praktijkopdrachten. Onze band is extra speciaal omdat de twee oprichters beiden de opleiding Fontys Commerciële Economie hebben afgerond. Vanaf dag 1 ben ik betrokken bij het vormgeven van de samenwerking. Daarnaast zet ik me in om de kracht van ons partnership breed te delen, en de wereld te laten zien wat voor gave dingen we allemaal doen. Dit geldt niet alleen voor Markteffect, maar ook voor alle andere samenwerkingen met het werkveld.

7227

Op welke manier deel je deze successen?

Ik ben een verhalenvanger. Hebben we een boodschap die te interessant is om niet te delen? Dan vertaal ik deze naar bijvoorbeeld een nieuwsbrief, persbericht, of LinkedIn post, en slinger ik hem de wijde wereld in. Zo bundel ik de succesverhalen van studenten die iets indrukwekkends hebben gerealiseerd bij bijvoorbeeld Markteffect, maar ook verhalen van organisaties die iets waardevols in ons onderwijs hebben betekend. Door vol trots uit te dragen wat we samen allemaal neerzetten en hoe we daarmee van betekenis zijn, laat ik studenten, potentials, en partners uit het werkveld de pareltjes van onze samenwerkingen zien. Dit trekt vaak weer nieuwe partners aan.

 

Hoe maakt Markteffect impact in de maatschappij door de samenwerking met Fontys aan te gaan?

Dat is echt een wisselwerking. De frisse blikken van onze studenten zorgen voor nieuwe inzichten die marktonderzoek naar een next level tillen. Maar het is niet zo dat onze studenten alleen iets komen brengen. Als Markteffect een opdracht aangaat met studenten, dan gaat dat vaak om een onderzoek dat iets voor de maatschappij betekent. Een onderzoek dat niet alleen voor Fontys van betekenis is, maar voor de hele Brainportregio en zelfs daarbuiten. En dat niet alleen. Markteffect levert een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs en de leeromgeving door kritisch betrokken te zijn bij de ontwikkeling, vorming en/of verzorging van het onderwijs. Samen stomen wij de professionals klaar voor de arbeidsmarkt.

Meer verhalen

"Het mooie van mijn werk is dat het een tastbaar resultaat oplevert; na afloop kun je er gewoon doorheen lopen! Er zijn ruimtes waarin je voorheen een kanon kon afschieten, en nu bruist het er de hele dag."

Remco maakt impact

"Ik zie mezelf als een uithangbord van het beroep leraar. Er is een lerarentekort en daar snap ik niks van, want het is de mooiste baan op aarde."

Farouk maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Lerarenopleider met expertise algemene economie/bedrijfseconomie

Tilburg |

24 - 40 uur

Docenten masteropleiding Educational Needs

Sittard |

24 - 40 uur

Docenten masteropleiding Educational Needs

s Hertogenbosch |

24 - 40 uur

Docent recht

Tilburg |

32 - 40 uur

Laatste nieuws

SmartScan-onderzoek leidt naar innovatiever aanmeten ortheses
Nieuwe connecties tijdens Toegepaste Wiskunde Netwerkdag
Een bewuste studiekeuze met hbo-voorbereidingsprogramma’s

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.