Marjolein maakt impact

Impactmaker.
Successendeler.
Verhalenvanger.

Hoe maak jij jezelf onmisbaar bij Fontys?

Ik ben Consultant Marketing & Communicatie bij Fontys Hogeschool Economie & Communicatie. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor het externe netwerk van ons 12 opleidingen tellende instituut. Vanuit Marketing & Communicatie ondersteun ik de relatiemanager en lever ik een bijdrage aan het onderhouden van de huidige relaties en het leggen van nieuwe contacten met het werkveld. Door mijn inzet maken studenten kennis met een breed scala aan toporganisaties die hen voorbereiden op de beroepspraktijk. Tegelijk profiteren deze bedrijven van de frisse blikken van onze studenten, en vergroten zij hun exposure en naamsbekendheid onder duizenden toekomstige professionals.

 

Heb je daar een voorbeeld van?

Een belangrijke partner van Fontys is Markteffect, een full-service marktonderzoeksbureau. Fontys en Markteffect hebben een samenwerking waarmee het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar worden gebracht door middel van bijvoorbeeld gastcolleges, stages en praktijkopdrachten. Onze band is extra speciaal omdat de twee oprichters beiden de opleiding Fontys Commerciële Economie hebben afgerond. Vanaf dag 1 ben ik betrokken bij het vormgeven van de samenwerking. Daarnaast zet ik me in om de kracht van ons partnership breed te delen, en de wereld te laten zien wat voor gave dingen we allemaal doen. Dit geldt niet alleen voor Markteffect, maar ook voor alle andere samenwerkingen met het werkveld.

Op welke manier deel je deze successen?

Ik ben een verhalenvanger. Hebben we een boodschap die te interessant is om niet te delen? Dan vertaal ik deze naar bijvoorbeeld een nieuwsbrief, persbericht, of LinkedIn post, en slinger ik hem de wijde wereld in. Zo bundel ik de succesverhalen van studenten die iets indrukwekkends hebben gerealiseerd bij bijvoorbeeld Markteffect, maar ook verhalen van organisaties die iets waardevols in ons onderwijs hebben betekend. Door vol trots uit te dragen wat we samen allemaal neerzetten en hoe we daarmee van betekenis zijn, laat ik studenten, potentials, en partners uit het werkveld de pareltjes van onze samenwerkingen zien. Dit trekt vaak weer nieuwe partners aan.

 

Hoe maakt Markteffect impact in de maatschappij door de samenwerking met Fontys aan te gaan?

Dat is echt een wisselwerking. De frisse blikken van onze studenten zorgen voor nieuwe inzichten die marktonderzoek naar een next level tillen. Maar het is niet zo dat onze studenten alleen iets komen brengen. Als Markteffect een opdracht aangaat met studenten, dan gaat dat vaak om een onderzoek dat iets voor de maatschappij betekent. Een onderzoek dat niet alleen voor Fontys van betekenis is, maar voor de hele Brainportregio en zelfs daarbuiten. En dat niet alleen. Markteffect levert een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs en de leeromgeving door kritisch betrokken te zijn bij de ontwikkeling, vorming en/of verzorging van het onderwijs. Samen stomen wij de professionals klaar voor de arbeidsmarkt.

Meer verhalen

"Als docent en coach kijk ik ook naar de mens achter de student!"

Tim maakt impact

"Door het onderwijs dicht bij de authentieke beroepspraktijk te brengen, draag ik eraan bij dat de student heel goed voorbereid is op wat hem te wachten staat in het werkveld."

Debby maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Lerarenopleider met expertise Natuurkunde

Tilburg |

20 - 40 uur

Aspirant Docent Beeldend Vormen

Sittard |

8 uur

Lerarenopleider Nederlands

Sittard |

40 uur

Uitdager New Gen ICT & Business

Tilburg |

24 - 40 uur

Laatste nieuws

Ronald Philipsen benoemd als directeur dienst Marketing en Communicatie
SPECO-alumni winnen Cannes Lion, ‘Oscar voor creativiteit’
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs