Remco maakt impact

Creator.
Facilitator.
Kathalysator.

Hoe ben jij van toegevoegde waarde bij Fontys?

Onderwijs is altijd in beweging. Opleidingen groeien, vernieuwende onderwijsconcepten worden geboren, en de ene na de andere mooie samenwerking ziet het levenslicht. Als procesmanager huisvesting vertaal ik nieuwe ontwikkelingen in huisvestingsoplossingen binnen de bestaande vastgoedportefeuille van Fontys. Alle steden waar Fontys is gevestigd omstrijken mijn werkgebied. Mijn projecten variëren van herinrichtingsvraagstukken van gebouwdelen tot complexe verbouwingen van complete locaties.

 

Wat houden je werkzaamheden in? 

Ik begeleid de ontwikkeling en realisatie van (ver)bouwplannen in iedere fase van het proces. Daarbij stel ik het doel van het proces centraal en neem ik de projectgroep daarin mee. Ik inspireer opdrachtgevers en belanghebbenden met goede ideeën, stel kritische vragen en stuur bij waar nodig. Daarnaast analyseer en beoordeel ik mogelijkheden en scenario’s, trek conclusies, geef aanbevelingen en adviezen en rond de projecten af binnen de afgesproken kaders. Samen met alle interne en externe betrokkenen streef ik naar een optimaal resultaat dat naadloos aansluit bij de gebruikers: de studenten en de medewerkers van Fontys.

Heb je een voorbeeld van een project waar je trots op bent? 

Een club vooruitstrevende docenten had een nieuw onderwijsconcept bedacht dat invulling geeft aan flexibele en gepersonaliseerde leerpaden. Hiervoor zochten zij een passende omgeving. Ik zag mogelijkheden in een grote ruimte die leeg kwam te staan binnen Fontys Eindhoven. Het is gelukt om deze club de juiste omgeving te faciliteren en daarmee het enthousiasme van de ambitieuze docenten te belonen. Er is een bruisende omgeving gecreëerd waarin studenten van verschillende opleidingen samen explorerend kunnen leren en experimenteren. Het leuke is dat het ontwerp tot stand is gekomen in samenwerking met de gebruikers, oftewel de studenten zelf!

 

Met wat voor gevoel kijk je terug op projecten zoals deze? 

Het is gaaf om nieuwe initiatieven te kunnen laten vliegen en innovatieve concepten te faciliteren. Daar wordt het onderwijs beter van en daarmee de student ook. Het geeft een kick om een vonkje aan te wakkeren en daarmee het vuur te doen ontbranden. Het mooie van mijn werk is dat het een tastbaar resultaat oplevert; na afloop kun je er gewoon doorheen lopen! Er zijn ruimtes waarin je voorheen een kanon kon afschieten, en nu bruist het er de hele dag.

Meer verhalen

"Ik zorg ervoor dat de juiste mensen op de juist plek staan en duurzaam ingezet kunnen worden binnen onze organisatie, zodat onze studenten het beste onderwijs kunnen genieten."

Michelle maakt impact

"Door ieders talent in te zetten in het team komen we niet alleen dichter bij onze ambities, maar staan onze mensen ook echt in hun kracht. Dat is toch het mooiste resultaat wat je kunt behalen?"

Floor maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Beleidsmedewerker Kwaliteitszorg Onderzoek

Eindhoven |

32 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Eindhoven |

32 uur

Manager Team HR Business Partners

Eindhoven |

36 - 40 uur

Functioneel Beheerder

Eindhoven |

32 - 40 uur

Laatste nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.