Sabine maakt impact

Oplosser.
Organisator.
Verbinder.

Op welke manier verrijk jij Fontys?

Naast docent ben ik projectleider van de oriëntatiepropedeuse Economie & Communicatie. Dit is een gezamenlijke propedeuse van alle economische opleidingen van Fontys Eindhoven, en als je het mij vraagt: een aanwinst voor Fontys. Het programma gaat in september 2021 van start en biedt uitkomst voor iedereen die een opleiding binnen economie en communicatie wil volgen, maar nog niet weet welke. Dit eerste jaar geeft studenten de mogelijkheid om zich uitgebreid te oriënteren, en zo te ontdekken wat het beste bij ze past. Als projectleider van het kernteam zorg ik ervoor dat het programma staat als een huis.

 

Waar krijg jij als projectleider zoal mee te maken?

Ik coördineer de totale organisatie, en dat vind ik fantastisch om te doen. Binnen het kernteam is onder andere een groep met didactiek bezig, een groep organiseert het intakeproces en weer anderen regelen de voorlichting. Met het MT is er overleg over de docentinzet en met het roosterbureau over de planning. Ik ben er om alle verschillende disciplines met elkaar te verbinden, zodat hun activiteiten goed op elkaar worden afgestemd. Dit doe ik door continu met het kernteam in contact te staan en wekelijks het overleg voor te zitten. Een onderdeel waar ik nauw bij betrokken ben geweest, is het organiseren van het intakeproces. Dat is inmiddels achter de rug, met als resultaat dat we twee klassen gevuld hebben gekregen. Hoe geweldig is dat?! Op dit moment ben ik bezig met het vastleggen van administratieve processen, zoals cijferverwerking en het inregelen van het didactisch programma. Ook ben ik zelf een vak-element aan het ontwikkelen. Nog even en we zijn er klaar voor om onze studenten te ontvangen!

Tegen welke uitdagingen loop je aan?

We kunnen wel twee klassen gevuld hebben, maar dat betekent ook dat er voldoende docentinzet moet zijn. We lenen namelijk docenten van meer dan tien economische opleidingen binnen Fontys Eindhoven. Hierdoor is de roostering een hele puzzel. Door in gesprek te gaan met ons team didactiek, teamleiders en het roosterbureau, zorg ik ervoor dat alle stukjes in elkaar passen. Het allerspannendst vind ik hoe de studenten straks gaan reageren, en of de oriëntatiepropedeuse ze ook daadwerkelijk gaat helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Als het een succes is, dan hebben we met deze oriëntatiepropedeuse goud in handen.

 

Hoe maak jij met dit alles impact binnen de maatschappij?

Ik draag eraan bij dat studenten een opleiding kiezen die bij ze past, en bespaar ze hiermee mogelijk een verloren jaar. Door tijdens de oriëntatiepropedeuse veel aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling, leiden we een ander type professional op. We scholen studenten namelijk niet alleen op theoretische kennis, maar geven ze vanaf het eerste moment een goede beroepshouding en beroepsvaardigheden mee. Hiermee kunnen zij zich onderscheiden in de maatschappij; iets waar we in Nederland heel veel aan hebben. Kortom, ik kan niet wachten tot het nieuwe studiejaar van start gaat!

Meer verhalen

"Inspireren is mijn kerntaak, oftewel: studenten warm maken voor het vak. Daarvoor kruip ik als docent in de artiestenrol. Lesgeven is namelijk net als optreden."

Jeroen maakt impact

"Door medewerkers te helpen hun zaken goed te regelen, zijn zij tot het laatste moment in staat om een essentiële bijdrage te leveren aan ons onderwijs en de maatschappij."

Pepijn maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Lerarenopleider met expertise Natuurkunde

Tilburg |

20 - 40 uur

Aspirant Docent Beeldend Vormen

Sittard |

8 uur

Lerarenopleider Nederlands

Sittard |

40 uur

Uitdager New Gen ICT & Business

Tilburg |

24 - 40 uur

Laatste nieuws

Ronald Philipsen benoemd als directeur dienst Marketing en Communicatie
SPECO-alumni winnen Cannes Lion, ‘Oscar voor creativiteit’
Technici combineren baan met aanstelling in onderwijs