Stella maakt impact

Inspirator.
Firestarter.
Ontdekkingsreiziger.

Hoe maak jij impact binnen Fontys?

Met de Fontys Pulsed Academy werk ik aan de innovatie van onderwijs. Vanaf mijn start werd ik direct uitgedaagd: ik mocht helpen met de ontwikkeling van de Master Digital Technology Engineering. Dit was een mooi, leerzaam startpunt. Je moet over zoveel dingen nadenken. Van de lengte van modules tot de inhoud van examens. Bovendien moet het programma de nieuwsgierigheid van studenten aanwakkeren en ze activeren. En nog belangrijker: het moet ze klaarmaken voor een mooie toekomst. Maar ik sta altijd open voor uitdagingen en ik ben een echte firestarter voor nieuwe projecten. Als ik een kans zie, grijp ik hem aan.

 

Hoe zorg je dat het onderwijs innovatief en toekomstgericht blijft?

We moeten studenten voorbereiden op de wereld na hun tijd bij Fontys. Maar die wereld verandert steeds sneller. Daarom is het belangrijk om de verbinding te zoeken met het vakgebied. Je moet je ogen openhouden en je horizon verbreden. Om jezelf te blijven ontwikkelen, maar vooral om studenten een volwaardig beeld te kunnen geven van wat er in de wereld gebeurt. Ik onderzoek nu de kijk van bedrijven op de industrie. Met name bedrijven uit de Brainport regio. Zij kennen het fascinerende ecosysteem en kunnen een profiel schetsen voor de engineer van de toekomst. Dit profiel kunnen wij gebruiken om ons onderwijs te verbeteren.

7226

Hoe onderhoud je het contact met het netwerk van bedrijven?

Ik doe mee aan hackathons, die georganiseerd worden door andere bedrijven of onderwijsinstellingen. Soms bezoek ik bedrijven om hun werkomgeving en ecosysteem te bekijken. Andersom nodig ik graag bedrijven uit bij Fontys, zodat zij de omgeving kunnen ervaren waarin onze studenten zich ontwikkelen tot volwaardige engineers. En zodat wij ze kunnen vertellen waar ons onderwijs écht om draait. Dat is van waarde voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

 

Wat vind je het mooiste aan werken bij Fontys?

Het werken met studenten! Het contact met studenten uit verschillende culturen en de diepgaande gesprekken die ik met ze heb, vind ik waardevol en verrijkend. De studenten hebben zoveel te bieden. Het maakt me heel gelukkig om te zien hoe ze bij Fontys hun zelfbeeld en mentaliteit veranderen. Hoe ze slechtere momenten meemaken, maar vooral plezier hebben en groeien. Ik heb veel impact op hun leven en toekomst. Ik wil daarom een inspiratie voor ze zijn. Een veilige haven, zodat ze zich vrij voelen om alles met me te delen. En ik wil zorgen dat zij vertrouwen hebben in zichzelf. Dat is een hele grote verantwoordelijkheid, maar heeft iets heel moois en magisch. Er is geen andere baan waarin je dit hebt!

Lees meer over Fontys Engineering

Meer verhalen

"Ik sta niet voor de klas om te vertellen hoe dat zou moeten; ik laat studenten dat zelf ervaren in de praktijk. Zodat zij zich realiseren dat innovatie in de zorg geen ‘one size fits all’ is."

Janno maakt impact

"Het is fantastisch als ik eraan bij kan dragen dat iemands laatste twijfels als sneeuw voor de zon verdwijnen, waardoor hij of zij de juiste studiekeuze maakt."

Latoya maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Geen vacatures gevonden

Laatste nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.