Stella maakt impact

Firestarter.
Inspirator.
Ontdekkingsreiziger.

Hoe maak jij impact binnen Fontys?

Met de Fontys Pulsed Academy werk ik aan de innovatie van onderwijs. Vanaf mijn start werd ik direct uitgedaagd: ik mocht helpen met de ontwikkeling van de Master Digital Technology Engineering. Dit was een mooi, leerzaam startpunt. Je moet over zoveel dingen nadenken. Van de lengte van modules tot de inhoud van examens. Bovendien moet het programma de nieuwsgierigheid van studenten aanwakkeren en ze activeren. En nog belangrijker: het moet ze klaarmaken voor een mooie toekomst. Maar ik sta altijd open voor uitdagingen en ik ben een echte firestarter voor nieuwe projecten. Als ik een kans zie, grijp ik hem aan.

 

Hoe zorg je dat het onderwijs innovatief en toekomstgericht blijft?

We moeten studenten voorbereiden op de wereld na hun tijd bij Fontys. Maar die wereld verandert steeds sneller. Daarom is het belangrijk om de verbinding te zoeken met het vakgebied. Je moet je ogen openhouden en je horizon verbreden. Om jezelf te blijven ontwikkelen, maar vooral om studenten een volwaardig beeld te kunnen geven van wat er in de wereld gebeurt. Ik onderzoek nu de kijk van bedrijven op de industrie. Met name bedrijven uit de Brainport regio. Zij kennen het fascinerende ecosysteem en kunnen een profiel schetsen voor de engineer van de toekomst. Dit profiel kunnen wij gebruiken om ons onderwijs te verbeteren.

7226

Hoe onderhoud je het contact met het netwerk van bedrijven?

Ik doe mee aan hackathons, die georganiseerd worden door andere bedrijven of onderwijsinstellingen. Soms bezoek ik bedrijven om hun werkomgeving en ecosysteem te bekijken. Andersom nodig ik graag bedrijven uit bij Fontys, zodat zij de omgeving kunnen ervaren waarin onze studenten zich ontwikkelen tot volwaardige engineers. En zodat wij ze kunnen vertellen waar ons onderwijs écht om draait. Dat is van waarde voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

 

Wat vind je het mooiste aan werken bij Fontys?

Het werken met studenten! Het contact met studenten uit verschillende culturen en de diepgaande gesprekken die ik met ze heb, vind ik waardevol en verrijkend. De studenten hebben zoveel te bieden. Het maakt me heel gelukkig om te zien hoe ze bij Fontys hun zelfbeeld en mentaliteit veranderen. Hoe ze slechtere momenten meemaken, maar vooral plezier hebben en groeien. Ik heb veel impact op hun leven en toekomst. Ik wil daarom een inspiratie voor ze zijn. Een veilige haven, zodat ze zich vrij voelen om alles met me te delen. En ik wil zorgen dat zij vertrouwen hebben in zichzelf. Dat is een hele grote verantwoordelijkheid, maar heeft iets heel moois en magisch. Er is geen andere baan waarin je dit hebt!

Lees meer over Fontys Engineering

Meer verhalen

"Door medewerkers te helpen hun zaken goed te regelen, zijn zij tot het laatste moment in staat om een essentiële bijdrage te leveren aan ons onderwijs en de maatschappij."

Pepijn maakt impact

"Door ieders talent in te zetten in het team komen we niet alleen dichter bij onze ambities, maar staan onze mensen ook echt in hun kracht. Dat is toch het mooiste resultaat wat je kunt behalen?"

Floor maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Geen vacatures gevonden

Laatste nieuws

Fontys presenteert visie op internationalisering / Fontys presents vision of internationalisation
‘Het taalprobleem is véél groter dan gedacht’
Kunst, design en AI – hoe kijken we daar tegenaan?

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.