Fontys Engineering

Locaties

Eindhoven - De Rondom

Vergroot jouw impact op de wereld bij Fontys Engineering

Wat is er mooier dan de combinatie van Engineering, onderwijs en onderzoek. Wij leren onze studenten met techniek problemen op te lossen. Onze ingenieurs bepalen de toekomst van onze maatschappij. Ons vak bestaat uit de persoonlijke ontwikkeling van studenten in combinatie met de toepassing van technologie. Logisch toch, dat wij bij Fontys Engineering helemaal gek zijn van ons vak. Wij maken impact en betekenen écht iets voor de wereld!

Die liefde voor ons vak delen we graag met onze studenten én met jou. Heb jij altijd al jouw kennis willen delen en verdiepen? Of lijkt het je interessant om toegepast onderzoek te doen? Dan moeten we elkaar echt even ontmoeten.

cage of thoughts 2_2

Je bent van betekenis voor de toekomst

Bij Fontys maak je het verschil voor de samenleving, studenten en jezelf. Dankzij jou ontwikkelen studenten zich tot professionele high-tech engineers die de wereld een stukje mooier maken. Met innovatieve projecten maak je impact bij bedrijven. Zo blijf je zelf nog met één voet in het werkveld staan. Dat is ook goed voor je eigen ontwikkeling. Want als engineer moet je natuurlijk wel bij de tijd blijven.

Lees in het interview met onze directeur Ella en lector Erik waarom Fontys Engineering dé plek is voor technische studenten, wat onze ambities de komende jaren zijn en welke mensen we nodig hebben om deze ambities te realiseren.

Lees het interview

beeld voor landingspagine

Jij inspireert onze studenten

Je wordt omringd door enthousiaste collega’s en studenten, die zich graag laten inspireren door jouw expertise en mooie ideeën. Deel jij graag jouw kennis, vaardigheden en ervaring met anderen? Kom er dan bij! Hoe meer kennis, des te beter uitgerust gaan onze studenten hun toekomst tegemoet. 

Afbeelding1

Jij bepaalt hoe je jouw passie deelt

Eentonigheid, daar houden engineers niet zo van. Wij gaan voor uitdaging, vernieuwing en verandering. Dat wil je dus ook in je baan. En dat krijg je bij ons. Jij bepaalt hoe jouw rol bij Fontys eruitziet en of dat matcht met je ambities. Combineer onderzoeken met technische innovatie en onderwijs. Of blijf deels actief in het bedrijfsleven. Samen gaan we kijken naar hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten.

Onze impactvolle projecten

Lopend project

Snelladen in enkele minuten

De accu van een raceauto opladen in maximaal twee minuten. Dat is straks mogelijk dankzij slimme koeltechnologie die onze studenten ontwikkelen. Op dit moment hebben zij de standaard oplaadtijd al gehalveerd naar 12 minuten!

Lees meer

Nieuw project

Robotlab

Samen met de Radboud Universiteit hebben we de ambitie om in zeven jaar een volledig geautomatiseerd robotlab te ontwikkelen. Met systemen die bijvoorbeeld zelf organen of gepersonaliseerde medicijnen realiseren. 

Lees meer

Project 'Fluffy'

Flexible Automated Future Factory

De Flexible Automated Future Factory, door docenten en studenten van de Engineering opleidingen ook wel liefdevol ‘Fluffy’ genoemd, is een systeem waarbij verschillende technologieën waar studenten, docenten en onderzoekers aan gewerkt hebben gedemonstreerd worden.

Lees meer

Project 0

Kennismaking met de fabriek van de toekomst

Project 0 is de eerste kennismaking voor de studenten met een mechatronisch project. Ze kregen de opdracht om een transportmachine te bouwen.

Lees meer

 

MSL speaker

Peperdure speaker voor een fractie van de kosten

Een speaker bouwen die het beste geluid geeft en muziek zo puur mogelijk afspeelt: daar schakel je studenten Elektrotechniek voor in!

Lees meer

Groene energie

Je telefoon opladen met een zonnepaneel

“Tijdens mijn studententijd had ik veel interesse in duurzame energie en zonnepanelen”, vertelt Ehsan. Hij is nu docent Elektrotechniek, en heeft de studie ook zelf gevolgd.

Lees meer

Mensen van Fontys

Marc maakt impact

“Met boeiende projecten help ik bedrijven vooruit. Op dit moment bouw ik met studenten een auto voor de zonnerace in Australië en denken we na over uitdagingen voor toekomstige Formule 1-auto’s. Zo maken we samen impact in de automobiele industrie.”

Mathijs maakt impact

“Betrokken en enthousiast stimuleer ik studenten om het beste uit zichzelf te halen. Met alle studenten bouw ik een persoonlijke band op. Ze vertrouwen hun verhalen aan me toe. Hierdoor kan ik voor hen het verschil maken en laat ik ze opbloeien!”

Jenny maakt impact

“Engineering kan de wereld verbeteren. Daarom daag ik studenten met projecten uit om bewustzijn te creëren voor maatschappelijke thema’s. Hoe is het bijvoorbeeld om een handicap te hebben of om op een andere manier buiten de norm te vallen?”

Stella maakt impact

“De wereld verandert steeds sneller. Daarom is het belangrijk om de verbinding te zoeken met het vakgebied. Ogen openhouden en je horizon verbreden. Om jezelf te blijven ontwikkelen, maar vooral om studenten een volwaardig beeld te kunnen geven van wat er in de wereld gebeurt.”

Uitgelichte vacatures bij

Fontys Engineering

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Functioneel Beheerder

Eindhoven |

32 - 40 uur

Onderwijs- en onderzoeksassistent Technisch maker

Eindhoven |

32 - 40 uur

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Leuk, je bent nieuwsgierig naar NEW GEN ICT. Daar houden wij van! Want nieuwsgierigheid is nu precies de eigenschap die onze studenten en collega’s drijft. We gaan graag telefonisch met je in gesprek over NEW GEN ICT en jouw (mogelijke) rol hierin.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.